Catalunya viuria millor si no fos víctima de “Madrit”.

(Traducción al castellano, al final)

Catalunya viuria millor si no fos víctima de “Madrit”.

És clar, un cop assolida la independència… automàticament, l’atur desapareixerà, les autopistes seran gratuïtes, la sanitat pública millorarà… i els cecs veuran, els coixos caminaran, els leprosos es curaran, plourà manà del cel, gaudirem de la utopia viva i personificada, del paradís a la Terra.

Doncs no, senyors. Ni els nostres problemes venen de “Madrit” (font de tota maldat i perversió), ni els nens venen de París, ni Pare Noël viu al Pol Nord. Lamento haver trencat falses il•lusions.

Hem de superar aquesta actitud “victimista”, per tal de poder afrontar els reptes.

Catalunya viurà millor si els catalans tornem a moure’ns com abans, quan érem admirats arreu del món per la nostra laboriositat, el nostre seny, la nostra empenta, i la nostra creativitat. Per exemple, aquells catalans universals com Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Gaudí, Santiago Rusiñol, Juan Antoni Samaranch, Montserrat Caballé (jubilada). On són els catalans universals d’avui dia? Avui només ressona un victimisme patètic que no porta enlloc.

Hem d’espavilar. Necessitem una cura col•lectiva –o un parell d’osties col•lectives, no ho sé– que ens treguin aquesta estupidesa mental del damunt.

I és que això del “victimisme” no és cap mite: és una tonteria ben real.

________________________________________________________________________

Traducción al castellano (traducido por Javi Hispánico):

“Cataluña viviría mejor si no fuera víctima de Madrit”

Claro está, una vez alcanzada la independencia… automáticamente, el desempleo desaparecerá, las autopistas serán gratuitas, la sanidad pública mejorará… y los ciegos verán, los cojos andarán, los leprosos se curarán, lloverá maná del cielo, disfrutaremos de la utopía viva y personificada, del paraíso en la Tierra.

Pues, no señores. Ni nuestros problemas vienen de Madrit (fuente de toda maldad y perversión), ni los niños vienen de París, ni Papá Noel vive en el Polo Norte. Lamento haber roto falsas ilusiones.

Tenemos que superar esta actitud “victimista”, con el fin de poder afrontar los retos.

Cataluña vivirá mejor si los catalanes volvemos a movernos como antes, cuando éramos admirados por todo el mundo por nuestra laboriosidad, nuestro juicio, nuestro empuje, y nuestra creatividad. Por ejemplo, aquellos catalanes universales como Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Gaudí, Santiago Rusiñol, Juan Antonio Samaranch, Montserrat Caballé (jubilada). ¿Dónde están los catalanes universales de hoy día? Hoy sólo resuena un victimismo patético que no lleva a ningún sitio.

Tenemos que espabilar. Necesitamos una cura colectivo (o un par de ostias colectivas, no lo sé) que nos quite esta estupidez mental de encima.

Y es que eso del “victimismo” no es ningún mito: es una tontería bien real.

Aquesta entrada s'ha publicat en Economia: la pela, Uncategorized, Victimisme i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Catalunya viuria millor si no fos víctima de “Madrit”.

  1. Emma Tarré Capellades ha dit:

    Los catalanes que no somos nacionalistas, se nos cae la cara de vergüenza con el victimismo,la mala educacion y la chuleria de los que goviernan en cataluña.

  2. Estefania ha dit:

    Totalmet d’acord amb aquest blog. Em pensava que erem pocs els catalans no nacionalistes que ens indignavem tant amb esta situació. Gracies per donarnos aquesta informació i desfer mites.

  3. roger ha dit:

    Jo encara tinc un comentari pendent d’aprovació. Espero que el pogueu publicar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s