Un català a Madrid

(Traducción al castellano, al final)

UN CATALÀ A MADRID

Aquest cap de setmana vaig fer una incursió a Madrid, font de tota maldat i perversió. Ja sabem que “Madrit” té la culpa de totes les coses dolentes que patim els catalans. Per això abans d’aterrar a Barajas vaig comprovar l’estat de les pintures Siux al meu rostre, tot manifestant la meva condició ètnica catalana.

Vaig ser convidat a casa d’uns amics de Manresa que viuen exiliats a Madrid per motius econòmico-laborals: com que no troben feina a Catalunya, van haver de marxar a la perversa Madrit, on han estat acollits laboralment, tot i pertànyer a la tribu catalana.

Em van comentar que les empreses prefereixen establir-se a Madrid o València, perquè així no s’han de preocupar de “qüestions trivials” (tribals?). No és pas casualitat que de les 35 empreses de l’Ibex 35, només 3 estan domiciliades a Catalunya (i aquestes tres pertanyen a la Galaxia La Caixa, els quals si no marxen a Madrid no és pas per manca de ganes, sinó per la força gravitatòria del Déu Sol Generalitat).

Conec sis amics exiliats laborals a terres enemigues, que han marxat a treballar a Madrid i Valladolid, però en canvi no en conec cap a la inversa: cap cowboy madrileny que hagi tingut la necessitat de venir a treballar a casa nostra.

Crec que vaig passar desapercebut. Tot caminant per Paseo del Prado, ningú es va adonar de la meva singularitat ètnica catalana. Només quan vaig demanar un “tallado” a un bar de la Carrera de San Jerónimo, la cambrera em va somriure amb picardia i em va fer l’ullet. Ara que ho penso, li hauria d’haver demanat un biquini, a veure què hagués passat.

Eren les festes de Sant Isidre Llaurador (o el Pagès), patró de Madrid, i a la nit es podia veure la perversitat madrilenya en tot el seu esplendor: quina movida hi ha a Madrid!!! A totes hores i a tot arreu, pots veure la fauna complerta al carrer. Molt millor que l’arca de Noé. A la zona de bars de la glorieta de Bilbao hi havia gent de totes les ètnies i amb tots els trets diferencials possibles. El barri de Chueca era ja el súmmum del tret diferencial. A veure si Zerolo s’anima a fer l’Estatut de Chueca, nacionalitat històrica.

Al carrer ningú es fixava en quin idioma parlaves, ni si els teus cognoms son xarnegos o de la ceba. Ni cebes, ni pastanagues. Els amics cowboys dels meus amics, inclús parlaven una mica de català, per tal de mostrar-se propers. És que son molt intel·ligents!!! Es nota que tots tenen carreres i la meitat són funcionaris de nivell no sé què.

Els menús dels restaurants turístics estaven escrits en anglès. I plens de turistes!!!

Diumenge a la nit vaig tornar a casa. Ho vaig notar quan, després d’aterrar a El Prat, l’Aerobús que em portava a Plaça Catalunya va dir: “Propera parada… Next bus stop… Próxima parada…” En aquest ordre. Llavors vaig pensar: “Welcome to the tribu”.

També ho vaig notar quan l’Aerobús ens va haver de deixar a Passeig de Gràcia, i no pas a Plaça Catalunya, perquè el carrer Pelai estava tallat per la celebració del Barça. Amb la meva maleta i tot em vaig unir –momentàniament- a la festa del Barça a canaletes (un servidor és català i, a més, culé). Però el tufo d’estelades era massa penetrant i la idiòcia de l’ambient era tan densa que es podia tallar amb les dents. A més, avui havia de treballar, així que vaig anar a casa a dormir.

Vaig tornar viu de la meva expedició madrilenya. És una experiència que recomano a tothom. Viatjar cura moltes coses, entre d’altres el nacionalisme.

__________________________________________________

Traducción al castellano:

UN CATALÁN EN MADRID

El pasado fin de semana hice una incursión en Madrid, fuente de toda maldad y perversión. Ya sabemos que Madrit tiene la culpa de todas las cosas malas que sufrimos los catalanes. Por eso, antes de aterrizar en Barajas, comprobé el estado de las pinturas Siux en mi rostro, para poder manifestar sin duda alguna mi condición étnica catalana.

Estuve invitado en casa de unos amigos de Manresa que viven exiliados en Madrid por motivos económico-laborales: como no encuentran trabajo en Cataluña, se fueron a la perversa Madrit, donde han sido acogidos laboralmente, a pesar de pertenecer a la tribu catalana.

Me comentaron que las empresas prefieren establecerse en Madrid o Valencia, porque así no deben preocuparse de “cuestiones triviales” (tribales?). No es casualidad que de las 35 empresas del Ibex 35, sólo 3 están domiciliadas en Cataluña (y estas tres pertenecen a la Galaxia La Caixa, los cuales si no se van a Madrid no es por falta de ganas, sino por la fuerza gravitatoria del Dios-Sol Generalidad).

Conozco seis amigos exiliados laborales en tierras enemigas, que se han ido a trabajar a Madrid y Valladolid, pero en cambio no conozco nadie que haya hecho el recorrido inverso: ningún cowboy madrileño que haya tenido la necesidad de venir a trabajar a la catalana terra.

Creo que pasé desapercibido. Andando por Paseo del Prado, nadie se dio cuenta de mi singularidad étnica catalana. Sólo cuando pedí un “tallado” en un bar de la Carrera de San Jerónimo, la camarera me sonrió con picardía y me regaló un guiño. Ahora que lo pienso, le tendría que haber pedido un biquini, a ver qué hubiera pasado.

Eran las fiestas de San Isidro Labrador (el Pagès), patrón de Madrid, y por la noche se podía ver la perversidad madrileña en todo su esplendor: qué movida hay en Madrid!!! A todas horas y en todas partes, puedes ver una fauna desbordando la calle. Más completa que el arca de Noé. En la zona de bares de la glorieta de Bilbao había gente de todas las etnias y con todos los hechos diferenciales posibles. El barrio de Chueca era ya el colmo del hecho diferencial. A ver si Zerolo se anima y aprueba el Estatuto de Chueca, nacionalidad histórica.

En la calle nadie se fijaba qué idioma hablabas, ni si tus apellidos eran charnegos o de la ceba [cebolla, en argot catalán significa “de la tierra, catalanes”]. Ni cebes (cebollas), ni zanahorias. Los amigos cowboys de mis amigos incluso decían algunas palabras en catalán, para mostrarse cercanos y hacerse los simpáticos. Es que son muy inteligentes!!! Se nota que todos tienen carreras y la mitad son funcionarios de alto nivel.

Los menús de los restaurantes turísticos estaban escritos en inglés. Y llenos de turistas!!!

El domingo por la noche volví a casa. Lo noté cuando, después de aterrizar en El Prat, el Aerobús que me llevaba a Plaza Cataluña dijo: “Propera parada, Next bus stop, Próxima parada…” En ese orden. Entonces pensé: “Welcome to the tribu”.

También lo noté cuando el Aerobús nos dejó en Paseo de Gracia, y no en Plaza Cataluña, porque la calle Pelayo estaba cortada con motivo de la celebración del Barça. Con mi maleta en la mano me uní por un momento a la fiesta del Barça en canaletas (un servidor es catalán y, además, culé). Pero el tufo de banderas esteladas era demasiado penetrante y la idiocia del ambiente era tan densa que se podía cortar con los dientes. Además, hoy tenía que trabajar, y me fui a casa a dormir.

Regresé vivo de mi expedición madrileña. Es una experiencia que recomiendo a todo el mundo. Viajar cura muchas cosas, entre otras el nacionalismo.

Aquesta entrada s'ha publicat en Diari, General, Simulació social (matrix), Uncategorized, Victimisme i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

13 respostes a Un català a Madrid

 1. Raquel ha dit:

  Plas, plas, plas, pla, tiene usted toda la razón. A mo me pasó lo mismo. Ahora estoy en Cádiz.

 2. Retroenllaç: Aventuras de un catalán en Madrid | El diario digital

 3. OBIS ha dit:

  Un altre dia vingui a València.
  Aquí també tenim maldat i perversió, ja que no votem als partits nacionalistes-independentistes ia més ens riem d’ells … jajaja … en realitat votem al PP, ja que el PP és més democràtica que els nacionalistes i l’esquerra.

  SALUT.

  • Marc ha dit:

   Democrata ho dius perquè permet als seus ciutadants veure totes les TV públiques no? A no, perdona, no recordava que va prohibir veure TV3 a tota la comunitat valenciana. No vagi a ser que la gent pugui escollir quina televisió pública vol veure i pugui contrastar informació. És molt millor així, la manipulació informativa és més fàcil com més traves es posi per a veure diferents mitjants.
   Jo visc a Catalunya i puc veure porqueries, així de clar ho dic, com intereconomia o fins i tot telemadrid. Perquè tot ciutadà ha de tenir accès a tot tipus d’informació, gràcies a això he vist cada burrada que és diu…


   El video esta en ingles y algunos hablan en ingles, otros en castellano, otros en catalan, como cada uno prefiere. Pero lo que no es en ingles, esta subtitulado en este idioma, por lo que entiendo que todos habeis estudiado ingles y no tendreis problemas en traducirlo ya sea la parte escuchada como la escrita (bueno, la escrita esta hablada en castellano y en catalan)
   Mireu minut 12, lo explico en castellano, ya que precisamente en el minuto doce va de esto, una presentadora de telemadrid (cuando la veais sabreis quien es…) dice textualmente:
   Los catalanes se estan castigando ellos mismos, porque cuando acaban los estudios no pueden encontrar trabajo fuera de catalunya en el resto de españa, debido a que no saben hablar castellano. Quien demonios se cree esta mentira? Y el problema es que esta va pregonando a los 4 vientos cuando es una mentira como una catedral.

  • Marc ha dit:

   Al final resulta que habia copiado uno en subtitulos al catalan, debido a que sabes valenciano, pues mejor que en ingles entonces 😉

 4. frodobolson09081981 ha dit:

  «Pero en cambio no conozco nadie que haya hecho el recorrido inverso: ningún cowboy madrileño que haya tenido la necesidad de venir a trabajar a la catalana terra»

  Primero: opositar está vedado para cualquiera, dado el altísimo nivel de catalán que se exige. Segundo: la empresa privada muy generosamente te SUELE pagar cursos de catalán si eres competente y te contrata y te vas a Cataluña. Tercero: hay gente que se niega a esto e incluso a mejores laborales y económicas por el temita «inmersión». ¿O debería decir, «sumisión»?

 5. Jesús ha dit:

  la mitad de la plantilla que Telefonica i+d tiene en las oficinas de Barcelona son gente de Madrid que se han ido allí por que la única manera de que TI+D te contrate y de que las oficinas de Barcelona tengan personal es que solo contratan para Barcelona, estas 2 años en Barcelona y ya puedes volver a Madrid (o a Pucela, Granada, Huesca) como empleado “propio” de Telefonica sino no hay manera.
  Por cierto, la otra mitad de la plantilla son becarios

 6. frodobolson09081981 ha dit:

  Desconozco el caso de telefónica, aunque conocí a alguien hace mucho tiempo que estuvo en Siemens. Pero la gente que va por empresa SUELEN SER SOLTEROS. Si hay hijos de por medio, a la gente le da pánico.

 7. frodobolson09081981 ha dit:

  Y por si alguien quiere ver lo que pasa con los funcionarios, le recomiendo que lea esto:

  http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Cataluna/queda/jueces/elpepiespcat/20100201elpcat_2/Tes

  Lo que pasa es que aquí no dicen nada del idioma.

 8. luis ha dit:

  Yo soy un madrileño que lleva 5 años viviendo en Barcelona y estoy encantado de la vida y de Barcelona, y aunque no soy capaz de decir ni una sola frase en catalán si que me encanta ver programas en catalán y reconozco que tienen mucha mejor calidad que la programación chabacana de las televisiones nacionales; por ejemplo el programa de las mañanas del Cuní o la mesa de debates de Carlos Fuentes; intento verlos cuando puedo.
  Lo que sí critico, no es el uso o la defensa del idioma catalán, cosa que me parece justa y adecuada, sino de instrumentalizar el idioma catalán como un instrumento político al servicio de intereses independentistas y cuando hablas con algún catalanista parece que todos los demás españoles sólo queramos el castellano y estemos en contra de los demás idiomas españoles (gallego, vasco, catalán,….) y no es así ; de hecho, en valencia, gobernada por el PP defienden el valenciano (o catalán o como se quiera llamar, no me voy a meter ahora en discursiones bizantinas) en la educación escolar; igual que pasa en galicia tanto con gobiernos del PP como con gobiernos del PSOE, y que yo sepa tampoco se está sometiendo actualmente en el País Vasco a una persecución del Euskera tras la llegada al poder del tamdem “constitucionalista” psoe-pp, sino todo lo contrario pues incluso el lendakari ha pedido disculpas por hacer “pellas” en sus clases de Euskera por problemas de agenda.
  Tampoco voy a negar ahora que no haya surgido ahora una corriente anti-catalanista que no existía anteriormente durante nuestros primeros años de democracia (del tema de franco paso, para mí eso pertenece a otra epoca…) y a la que yo no apoyo ni me identifico con dicha corriente de opinión, pero considero que es un efecto colateral de la radicalización de posturas DE TODOS los partidos políticos y TODOS los medios de comunicación que están superpolitizados en uno u otro sentido y a uno y otro lado del Ebro…, lo cual pasa a reflejarse en la sociedad, y que desaparecería inmediatamente en el momento en que los políticos dejaran de comportarse como chiquillos peleándose en el patio del colegio y se comportasen como adultos responsables y maduros.

  • Bass ha dit:

   Un aplauso para ti.

  • Pablot ha dit:

   Igual que Luis, soy madrileño, concretamente de Rivas-Vaciamadrid. Y conocía Catalunya, he estado enBarcelona y Girona, así que como me gustaba y Madrid me agobiaba mucho (los madrileños no tenemos mucho sentimiento de arraigo) me vine a vivir aquí hace unos 6 años, no por necesidad, hacía tiempo que sentía que necesitaba un cambio de aires y Barcelona a parte de Madrid, es el único lugar del país dodne trabajar de lo mío… además de tener Los pirineos al lado de la playa, claro.

   Después de unos cuantos años ya empieza a pasarme factura este “temita” y es que no sé como los demás no se cansan de que en todo momento te bombardeen con Catalunya, parece que haya que ser consciente en todo momento de si eres o no catalán. A mi eso me hace sentir incómodo, quiero vivir tranquilo, mi identidad es mía!, de nadie más!.

   Ya me tiene frito y a veces quiero irme, aunque me da pena.

   Tanta leña al mono y situaciones incomodas por ser de Madrid… hacen que se me atragante la cultura catalana.

 9. Marc ha dit:

  La independència no es per un tema social del carrer (majoritariament), no he vist mai a ningú a Catalunya que se l’hagi tractat malament per ser d’un altre lloc d’Espanya, al igual que mai m’han tractat malament quan he sortit fora de Catalunya.
  Jo soc independentista i no pas perquè estigui en contra dels madrilenys, extremenys, navarresos, etc. És més els desitjo tota la sort del món. Però veig que l’estat fa ben poc per protegir les seves cultures i diferents llengües, sembla que la cultura castellana hagi de ser l’espanyola per força, sense anar més lluny, el propi idoma del castellà han decidit (perquè es per arbitratge) que també es digui espanyol, això és una falta de respecte per a totes les altres llengües espanyoles i que no son el castellà. Si no ens volen cap problema, però que no posin a l’artícle 2 de la constitució que espanya ha de ser indivisible, perquè llavors és prohibit als seus ciutadants, escollir el futur del seu poble. Respecte a la llengua dire dos exemples més, el PP de les illes balears ha tancat ara amb el tema de la crisi, varies radios públiques i ves per on, cap en castellà. O per exemple, com pot ser que l’estat espanyol, fora de les zones catalanoparlants només tingui 5 universitats on s’ensenyi el català i en canvi a alemanya hi han 29? (és fort que un país extranger en que cap dels seus territoris té aquesta llengua, tingui més universitats que l’ensenyin que al propi estat espanyol…).
  En el tema econòmic, nomes indicar que Catalunya aporta un 10% del seu PIB a l’estat espanyol cada any. Es el porcentatge més alt de tota la Unió europea, el territori més ric angles dona 4.5, el frances 3.5 i el alemà també està per sota del 5. Espanya dona a Europa solament el 0.2% del seu PIB. I el 9,5 % de Catalunya per ser exactes en porcentatges, representa uns 16 mil milions d’€ anuals, amb aquests diners (propis) amb 3 anys podriem eliminar la nostra (propia) deuda, que esta ara mateix en 40 mil milions deuros (la més alta de les comunitats d’espanya, aixi i tot som els que més hem de donar diners als altres…)

  Es tarde y no puedo dedicarme a traducir todo el texto, lo siento para los que son castellanoparlantes, pero google tiene un traductor que funciona muy bien, solo hay que dedicar 10 segundos en copiar y pegar. Si alguien quiere ver un punto de vista distinto, se tomara la molestia de los 10 segundos y quien no, pues bueno, es libre de elegir si solo se queda con una información o varias para contrastar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s