Godall: de japonesos i catalans

(Traducción al español, al final)

Godall: de japonesos i catalans


Alfons Godall, ex vicepresident del Barça,  ha comparat avui la tragèdia del Japó (terratrèmol i tsunami de fa pocs dies) amb la “desgràcia de ser espanyols”:

“El destí i la dissort ens han dut a haver de ser espanyols i patir-ne les conseqüències. Per això entenem la dissort del Japó i de la seva gent. Viuen en la desgràcia d’haver de patir el càstig dels terratremols i sutnamis. La diferència és que nosaltres ho podem resoldre. Tot el suport a la gent del Japó.”

El dia següent de fer aquest comentari, Godall ha decidit “retirar-lo” atès que “hi ha qui ho ha trobat ofensiu”.

En primer lloc, aquest comentari és una obscenitat: mentre hi ha quasi 4.000 morts, 10.000 desapareguts, i una incertesa preocupant sobre la seguretat d’una central nuclear.

Però, en especial, mostra que les obsessions nacionalistes patològiques –i sentir-se el centre del món, el victimisme, etc- poden portar a un grau d’idiòcia important. La repetició dels mantres nacionalistes perjudiquen greument la salut mental.

“La dissort de ser espanyols”, diu.  El territori de Catalunya ha compartit sempre, des de l’Antiguitat, el destí polític i cultural de la resta de la Península Ibèrica. Catalunya i Espanya no són dues realitats que es poden posar cara a cara, una enfront l’altre, sinó que Catalunya forma part d’Espanya. No es poden pas enfrontar.

Aprofitol’avinentesa del Godall per a enllaçar-vos dos textos breus escrits fa temps:

Espanya existeix només des de fa 300 anys

Catalunya fou conquerida per Espanya

_____________________________________________________________

.

Traducción al español:

Godall: de japoneses y catalanes

Alfons Godall, ex vicepresidente del Barça, ha comparado hoy la tragedia del Japón (terremoto y tsunami de hace pocos días) con la “desgracia de ser españoles”:

“El destino y la desdicha nos han llevado a tener que ser españoles y sufrir las consecuencias. Por eso entendemos la desdicha del Japón y de su gente. Viven en la desgracia de tener que sufrir el castigo de los terremotos y tsunamis. La diferencia es que nosotros lo podemos resolver. Todo el apoyo a la gente del Japón.”

El día siguiente de hacer este comentario, Godall ha decidido “retirarlo”, pues “hay quien lo ha encontrado ofensivo”.

En primer lugar, ese comentario es una obscenidad: mientras hay casi 4.000 muertos, 10.000 desaparecidos, y una incertidumbre preocupante sobre la seguridad de una central nuclear.

Pero, en especial, muestra que las obsesiones nacionalistas patológicas –y sentirse el centro del mundo, el victimismo, etc- pueden provocar un grado de idiocia importante. La repetición de los mantras nacionalistas perjudican gravemente la salud mental.

“La desdicha de ser españoles”, dice. El territorio de Cataluña ha compartido siempre, desde la Antigüedad, el destino político y cultural del resto de la Península Ibérica. Cataluña y España no son dos realidades que se pueden poner frente a frente,  sino que Cataluña forma parte de España. No se pueden confrontar.

Aprovecho la oportunidad de Godall para enlazaros dos textos breves escritos hace tiempo:

España existe desde hace sólo 300 anys

Cataluña fue conquistada por España

Aquesta entrada s'ha publicat en Diari, Història, Simulació social (matrix), Victimisme i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Godall: de japonesos i catalans

 1. Ryo86 ha dit:

  Vergonyòs, patètic, ridícul… i podria dir molts més adjectius que em venen al cap, però ompliria massa espai.

  Aquest “senyor” el que hauria de fer és callar, perque dir coses així és faltar al respecte tant a japonesos com a espanyols, i un insult a la inteligència dels que ho hem llegit i a la seva pròpia, perque em nego a creure que hi hagi gent que pugui creure aquesta bajanada.

 2. Josep Lluís ha dit:

  Este personaje se ha colgado en su perfil de Facebook lo siguiente:

  «He retirat el comentari anterior per tal d’aturar la bola, però no he faltat a ningú i he expressat una opinió en ús de la meva llibertat. La meva opinió, amb altres paraules, és que la dependència ha estat una tragèdia per a la nació catalana, i que ho continua sent. Els insults de tota mena que rebo com a català pels missatges privats, no són tan moderats…».

  Qué cara tiene el tío. Y una legión de seguidores le está dando apoyo entusiasta y dedicándole lindezas como éstas:

  «ànims Alfons :)».

  «tots amb tu Alfons!!!».

  «El meu suport absolut Alfons».

  «Home, potser a Catalunya ara i remarco ara no tenim una situació tan greu, però al PV hi ha greus casos de terrorisme per part de l’espanyolisme».

  «El meu suport, el 1714 va ser pitjor que el terratrèmol de Japó, així de clar».

  Acaba de nacer otro idolillo nacionalista. Yo creo que esto ya es de locos. Vamos a acabar muy, pero que muy mal en Cataluña a este paso.

 3. Ryo86 ha dit:

  Lo triste es que leyendo cosas como: “El meu suport, el 1714 va ser pitjor que el terratrèmol de Japó, així de clar” te das cuenta de lo profundo que han calado en algunos bulos como el del 1714… y lo triste es que no es poca la gente que se ha creido los “dogmas” nacionalistas hasta el punto de odiar al resto de españoles (o a los catalanes que no pensamos así). Una pena 😦

 4. Antonio Dominguez Guerra ha dit:

  Creo que la mejor medicina con que se cura el nacionalismo y todos los -ismo incluido el idiotismo es proporcionando el estado ideal que estos ismos precisan, eso si luego los problemas reales, los que afectan a la vida real, el bolsillo, el trabajo, la educación, la sanidad, la seguiridad ciudadana, la libertad, etc, que nuevos ismos aduciran como solución o causa del problema. Por que si la solución es aducir la lengua, sentimiento de pertenencia, presuntos origenes historicos malversados (todos los nacionalismos, y no es nuevo, han tratado de moldear la historia para encontrar justificación a sus posiciones) y todo lo que de sentimiento emana y no de la razon procede ocurre lo qu ocurre: Los problemas suyos no se los hemos podido arreglar pero eso si somos Catalanes, Vascos, Gallegos o incluso Flamencos ( y no lo digo por lo del folklore)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s