El “combat” de Mas

(Traducción al castellano, al final)

El “combat” del president Mas: contra qui? Senyor Mas, jo no estic en combat!

El nacionalisme necessita la confrontació per a seguir endavant.

El libertador Mas, en combate: herido, pero de pie.

El libertador Mas, en combate: herido, pero de pie.

El president Mas va dir ahir que “estem en combat, ferits però dempeus”. En combat? Qui està en combat? Contra qui? Jo, com a català, no estic en combat amb ningú!  Aquest president –en teoria, de tots el catalans– es manifesta una vegada més de forma sectària.

(En aquests enllaços podeu llegir cròniques de les declaracions de l’Artur Mas d’ahir, 6 de setembre, al consell “nacional” de CDC: al diari Ara i al diari El Mundo).

Avui diumenge de bon matí he passejat per la plaça Gal·la Placídia, i he vist un Guàrdia Urbà multant un motorista per haver-se saltat un semàfor vermell. A banda d’això, res de “combat”, Sr. Mas. A la terrassa de la plaça hi havia gent esmorzant i llegint el diari tranquil·lament, nens jugant a la recentment remodelada plaça (decorada amb unes boles de formigó horribles; per cert, Sr. Tries, s’ha lluit!), gossos passejant els seus amos (o viceversa, mai se sap)… tot tranquil, com sempre. On es el “combat”?

Cardús lluita i combatAquest llenguatge bèl·lic no és pas nou. L’acadèmic Salvador Cardús ja va parlar, recentment, de lluita i de combat (twitter del proppassat 14 d’agost; veure foto adjunta). La diputada d’ERC Marta Rovira parlava també de “generar tensió“. Aquesta pluja fina d’odi i rancúnia llençada pels nacionalistes va enverinant el cor de la gent, i així no és gens estrany escoltar a una nena de 13 anys dient que “Espanya s’ha de rendir” (veure reportatge de TV3 del setembre 2013, on s’adoctrinava a nens en l’independentisme), o l’himne de combat que aquest senyor li va cantar a l’exconseller Nadal qui ho sentia amb molt de gust, o la bandera negra que s’han inventat per a la propera Diada d’enguany.

“Combat”, “lluita”, “ferits”, “Espanya s’ha de rendir”, “bandera negra”…

Això és una manifestació del dogma de l’odi que ja defensava Prat de la Riba, el pare del nacionalisme modern, al seu llibre La Nacionalitat catalana (1906); L’odi com a base per a ser un bon nacionalista català:

“Calia acabar d’una vegada aquesta monstruosa bifurcació de la nostra ànima [sentir-se espanyols i catalans alhora], calia saber que érem catalans i que només érem catalans, sentir lo que no érem per a saber clarament, fondament lo que érem, lo que era Catalunya. Aquesta obra, aquesta segona fase del procés de nacionalització catalana, no la va fer l’amor, com la primera, sinó l’odi”. (Prat de la Riba, 1906)

Tenia raó Prat de la Riba: El nacionalisme necessita l’odi i la confrontació, per a tirar endavant. Són el seu motiu recurrent: odien més Espanya que no pas estimen Catalunya. Perque tenen el cor tan ple d’odi que no hi ha espai per a l’amor. Són uns sembradors d’odi en el cor de la seva pròpia gent. A Catalunya diem que qui sembra mal gra no arribarà a segador. Catalunya no arribarà en lloc amb aquest mal gra que és el nacionalisme.

________________________________________________________________

Traducción al castellano:

El “combate” del presidente Mas: contra quién? Señor Mas, yo no estoy en combate!

El nacionalismo necesita la confrontación para seguir adelante.


El presidente Mas dijo ayer que “estamos en combate, heridos pero de pie”. ¿En combate? ¿Quién está en combate? ¿Contra quién? ¡Yo, como catalán, no estoy en combate con nadie! Este presidente –en teoría, de todos el catalanes– se manifiesta una vez más de forma sectaria.

(En estos enlaces se pueden leer crónicas de las declaraciones de Artur Mas de ayer, 6 de septiembre, en el consejo “nacional” de CDC: en el diario Ara y en el diario El Mundo).

¿Ambiente de combate? en la plaza Gala Placidia

¿Ambiente de combate? en la plaza Gala Placidia

Hoy domingo por la mañana he paseado por la plaza Gala Placidia, y he visto un Guardia Urbano multando a un motorista por haberse saltado un semáforo en rojo. Además de esto, nada de “combate”, Sr. Mas. En la terraza de la plaza había gente almorzando y leyendo el diario tranquilamente, niños jugando en la plaza recién remodelada (decorada con unas bolas de hormigón horribles; por cierto Sr. Trías, ¡se ha lucido!), perros paseando a sus amos (o viceversa, nunca se sabe)… todo tranquilo, como siempre. ¿Donde está el “combate”?

Este lenguaje bélico no es nuevo. El académico Salvador Cardús ya habló, recientemente, de lucha y de combate (twitter del pasado 14 de agosto; ver foto adjunta). La diputada de ERC Marta Rovira hablaba también de “generar tensión“. Esta lluvia fina de odio y rencor asperjada por los nacionalistas va envenenando el corazón de la gente, y así no resulta extraño escuchar a una chica de 13 años que “España se tiene que rendir” (ver reportaje de Tv3 de septiembre 2013, donde se adoctrinaba a niños en el independentismo), o el himno de combate que este señor le cantó al ex consejero Nadal quién atendía con mucho gusto, o la bandera negra que se han inventado para la próxima Diada de este año.

“Combate”, “lucha”, “heridos”, “España se tiene que rendir”, “bandera negra”…

La "bandera negra" que se han inventado para la Diada del 2014: sembrando más odio.

La “bandera negra” que se han inventado para la Diada del 2014: sembrando más odio.

Se trata de una manifestación del dogma del odio que ya defendía Prat de la Riba, el padre del nacionalismo moderno, en su libro La Nacionalidad catalana (1906); El odio como base para ser un buen nacionalista catalán:

“Había que acabar de una vez esta monstruosa bifurcación de nuestra alma [sentirse españoles y catalanes a la vez], había que saber que éramos catalanes y que sólo éramos catalanes, sentir lo que no éramos para saber claramente, lo que éramos, lo que era Cataluña. Esta obra, esta segunda fase del proceso de nacionalización catalana, no la hizo el amor, como la primera, sino el odio”. (Prat de la Riba, 1906)

Tenía razón Prat de la Riba: El nacionalismo necesita el odio y la confrontación, para salir adelante. Son su motivo recurrente: odian más España que no estimen Cataluña. Porque tienen el corazón tan pleno de odio que no hay espacio para el amor. Son unos sembradores de odio en el corazón de su propia gente. En Cataluña decimos que quién siembra mal grano no llegará a segador. Cataluña no llegará a ningún lugar con este mal grano que es el nacionalismo.

__________________________________________________________

Adenda: reportaje fotográfico del “combate” nacionalista… Al ataquerrr!!!!

Eco-Brigada: no consume combustibles fósiles!!!

Eco-Brigada: no consume combustibles fósiles!!!

 

Escuadrón Colom... aviones con ITV certificada por Oriol Pujol

Escuadrón Colom… aviones con ITV certificada por Oriol Pujol

Donde pone el ojo, pone la bala... o no.

Donde pone el ojo, casi pone la bala… o no.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Diari, General, Simulació social (matrix). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El “combat” de Mas

 1. Gargamel ha dit:

  Jo tampoc estic en combat contra ningú!!!

 2. Noé ha dit:

  Bona tarda:

  Li vindria millor haver combatut la corrupció del seu partit, però clar això li passa per ser massa complaent amb el seu pare polític el senyor Jordi Pujol.

  Abans d’alliberar Catalunya, amb la disfressa d’en Bolívar, què alliberi i expliqui els seus calérs en Liechstenstein!.

  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s