A Catalunya hi caben 9 persones per metre quadrat: un altre fet diferencial català

(Traducción al castellano, al final)

A Catalunya hi caben 9 persones per metre quadrat: un altre fet diferencial català

BxQbWP9IQAAn4g0

La Guàrdia Urbana comptabilitza 9 persones per m2 a Barcelona. No se sap si s’inclouen a sí mateixos a la mani, o no.

La Guàrdia Urbana ha xifrat en nou (9) persones per metre quadrat, el nombre de participants a la manifestació de l’11 de setembre d’enguany. (1,8 milions de persones a una superfície d’ 11km x 25m).

No ho vull pas posar en dubte, ja què a Catalunya en tenim molts de fets diferencials, i aquest pot ser un altre.

Però jo ho he intentat a casa meva, amb la meva núvia, la seva germana i els meus veïns del cinquè pis, i res: no hi cabíem tots en el mateix metre quadrat. Potser perquè som tots uns botiflers, i no gaudim pas d’aquest do nacionalista. D’altre banda, ja ho vam intentar fa temps, al juliol de 2010, quan la mani del Montilla al Passeig de Gràcia, i en aquell moment havien dit 10 persones per m2… (sembla que van reduint, o no!) Recordo que en aquella ocasió, també ho vam intentar a casa, i l’experiment va finalitzar sobtadament quan la meva núvia em va demanar “que corra el aire” entre la seva germana i jo. I és que la germana estava (i està!) per sucar-hi pa, com la meva núvia, però aquest és un altre tema.

Em quedo més aviat amb la xifra calculada per SCC: la cabuda màxima de 825.000 persones (11km x 25m x 3persones/m2).

La Catalunya subvencionada-adoctrinada vs la indemne

Per altra banda, el més important no serien pas les xifres, sinó:

1. La pressió del poder nacionalista sobre la ciutadania: premsa privada “comprada” (181 millions d’euros des de 2008), premsa pública partidista i adoctrinadora (els mateixos periodistes de TV3 s’en queixaven de la manca de parcialitat), sistema educatiu al servei de la “causa” nacionalista… La mateixa Guàrdia Urbana que en donava la xifra de 1,8 milions, es manifestava avui públicament amb una pancarta de “Guàrdies Urbans x la independència”. Tot molt poc institucional.

2. Una manifestació gens espontània: Tots els manifestants uniformats,  amb un any de preparació, amb tot el poder institucional i mediàtic al seu servei, on tothom sabia a quin tram havia de ser-hi…

En conclusió: No hem vist dues manifestacions (una independentista a Barcelona i una altre no-independentista a Tarragona), sinó més aviat: una subvencionada, adoctrinada i alienada a Barcelona i una altra miraculosament indemne, a Tarragona. Aquesta és la diferenciació principal entre una i l’altre.

Vegi també: Para comprender el 11-S en Cataluña.

 

BxUQbofIQAAPJpZBxRlTLQCAAAgPMC

Anuncio de un medio público (Catalunya Radio) en un diario privado, haciendo propaganda de un evento político particular.

Anuncio de un medio público (Catalunya Radio) en un diario privado, haciendo propaganda de un evento político particular.

______________________________________________________________

Traducción al castellano:

En Cataluña caben 9 personas por metro cuadrado: otro hecho diferencial catalán

La Guardia Urbana ha contabilizado nueve (9) personas por metro cuadrado en la manifestación del 11 de septiembre de este año. (1,8 millones de personas en una superficie de 11km x 25m).

No lo quiero poner en entredicho, ya que en Cataluña tenemos muchos hechos diferenciales, y éste podría ser uno de ellos.

Pero yo lo he intentado en mi casa, con mi novia, su hermana y mis vecinos del quinto, y nada: no cabíamos todos en el mismo metro cuadrado. Quizás porque somos todos un botiflers españoles, y no disfrutamos de este don nacionalista. Además, ya lo habíamos intentado hace tiempo, en julio de 2010, cuando la mani de Montilla en Paseo de Gracia, y en aquel momento habían contado 10 personas por m2… (parece que van reduciendo; ¡o no!) Recuerdo que en aquella ocasión también lo intentamos en casa, y el experimento finalizó repentinamente cuando mi novia me pidió “que corra el aire” entre su hermana y yo. Y es que la hermana estaba (y está!) para mojar pan, como mi novia, pero este es otro tema.

Me quedo más bien con la cifra calculada por SCC: la cabida máxima de 825.000 personas (11km x 25m x 3persones/m2).

La Cataluña subvencionada-adoctrinada vs la indemne


Por otro lado, lo más importante no serían las cifras, sino:

1. La presión del poder nacionalista sobre la ciudadanía: prensa privada “comprada” (181 millones de euros desde 2008), prensa pública partidista y adoctrinadora (las mismos periodistas de Tv3 se quejaban de la carencia de parcialidad), sistema educativo al servicio de la “causa” nacionalista… Por ejemplo, la misma policía (Guardia Urbana) que daba la cifra de 1,8 millones de participantes, se manifestaba hoy públicamente con una pancarta de “Guardias Urbanos x la independencia”. Todo muy poco institucional.

2. Una manifestación nada espontánea: Todos los manifestantes uniformados, con un año de preparación, con todo el poder institucional y mediático a su servicio, donde todo el mundo sabía en qué tramo tenía que estar, de qué color debía vestir…

En conclusión: No hemos visto dos manifestaciones (una independentista en Barcelona y una no-independentista en Tarragona), sino más bien: una subvencionada, adoctrinada y alienada en Barcelona y otra milagrosamente indemne, en Tarragona. Esta es la diferenciación principal entre una y otra.

Véase también: Para comprender el 11-S en Cataluña.

Aquesta entrada ha esta publicada en Democràcia, Diari, General, Simulació social (matrix). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

18 respostes a A Catalunya hi caben 9 persones per metre quadrat: un altre fet diferencial català

 1. Jordi ha dit:

  En efecto: lo importante no es tanto la cifra final de participantes (que por otro lado, se estanca en 600.000 / 800.000 participantes: es decir, SON SIEMPRE LOS MISMOS)… sino que más interesante aún es analizar la PRESIÓN INSTITUCIONAL, MEDIÁTICA y social sobre el conjunto de la sociedad: adoctrinamiento en sistema educativo, prensa privada “comprada” (181 millones de euros desde 2008), prensa pública servir con el poder nacionalista, etc…

 2. papapa ha dit:

  11km*25m*6 persones=1.650.000 (totalment realista)
  11km*25m*9 persones=2.475.000 (poder no tant)

  • mitesimentides ha dit:

   Realista: 3 persones per metre quadrat = 825.000 persones de capacitat màxima.
   Has intentat posar 6 ó 9 persones en un mateix metre quadrat? (en horitzontal, és clar). Intenta-ho i després m’ho confirmes.

  • Miquel Solé ha dit:

   Contrastant parla de com a màxim dues persones en un metre quadrat, més ni és realista ni seriós.

 3. Jerry ha dit:

  Entenc que us interessa més la propaganda que el rigor, però:
  – En primer lloc, 1.800.000 en 11 km X 25 mt no són 9 pers. per m2, són 6,55.
  – El vostre càlcul implica que no hi havia ningú fora de la calçada, cosa poc probable.

  • mitesimentides ha dit:

   Gràcies per la teva aportació, Jerry:

   He calculat 200.000 metres quadrats, en 11 kilòmetres lineals: 1.800.000 de persones / 200.000 = 9 persones m2.

   Tingues en consideració, a més: 1) les fotografíes gegants de polítics que ocupaven espai considerable; 2) que no tots els 25 m d’amplada són aprofitables: hi ha arbres; etc.

   De totes maneres, tú dius 6,55 persones per m2. Fes la prova a casa: intenta posar més de 6 persones en un mateix m2 (en horitzontal, és clar). Si ho aconsegueixes, m’ho dius.

   Per altra banda, ja he dit que el més important no és pas la xifra, sinó la presió institucional i mediàtica del nacionalisme envers la societat (premsa privada “comprada” amb 181 milions d’euros desde 2008, premsa pública servil amb el poder nacionalista, sistema educatiu adoctrinador, etc.)

   • edu ha dit:

    Bones….crec que realment no son les xifres com tu dius!!!pero vas veure la festa,la gent pacifica,el color de la bandera al vent….,a part estas dient que ens enganyen les institucionsTV3….creus que la RAZON,el sr. LOSANTOS,el sr. Marhuenda,fins i tot el sr. Roncero no es enganyen…..el ke es important que el poble de catalunya vol votar i en aquesta votacio es demostri la democracia i ke votin els ke volen si i els k no.
    El ke passa es la por que tenen els del PP amb bigoti
    Jo soc catala i ningu mha menjat el coto ni la prensa i sr. MAS doncs jo no vull politica i votar a un partit o un altre o a un politics,a dia d’avui hi han pocs politic amb les mans netes o amb vocacio de fer el be i no enriquir perso alment..pero el meu cor em demana lluitar per el meu pais,la.meva llengua,la meva cultura…per que els que no sentim els colors de LA ROJA no podem disfrutar de tenir un equip que ens representi o poder ensenyar la nostre bandera com Sergio Ramos la d’Andalusia o Fernando Alonso la d’Asturies….o poder anar per Espanya sense por de ser increpat o poder portar l’ESTALADA com els que portrn altres banderas….no tots ens agrada portar o anar als TOROS.

    Jo soc catala i vull el millor per el meu fill.Per que no intentar canviar?no sabem si irem a millor o no…pero quedar tal i com estem i no fer res seria pitjor no?

    salutacions.

   • mitesimentides ha dit:

    Edu, gràcies per la teva aportació.

    Sí, crec absolutament que la societat està presionada –mediàticament, institucional, educativa i cultural– pel poder nacionalista. El Sr. Losantos no s’escolta a Catalunya perquè el CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) va tancar les emisores on emetia abans… Si jo vull escoltar al Sr. Losantos a Catalunya, no puc fer-ho: he d’anar a internet, o fer coses això, però per la ràdio normal no surt: només Catalunya Ràdio, RAC-1, etc. Això és censura dels nacionalistes catalans.

    Jo també sóc català i també vull el millor pel meu país: i crec que la independència seria un mal negoci per a Catalunya: empobridor no només econòmicament, sinó sobretot culturalment. El millor per a Catalunya és mantenir la nostra germanor amb Espanya i no trencar pas amb la nostra història ni amb la Unió Europea.

    Considero, de tot cor, que no us/ens expliquen les conseqûències reals de la independència. Ja ho va dir Víctor Alexandre: “La revisió dels nostres referents històrics només es pot fer l’endemà de la independència, mai abans. I no es pot fer abans per la senzilla raó que sense referents difícilment hi haurà independència.” (Víctor Alexandre, Diari El Punt, 5 de gener de 2007). Això és enganyar a la gent!!!

    Salutacions cordials,

 4. Pere ha dit:

  Incluso las 3 personas por m2 que dice el blogger me parecen excesivas: como mucho, 2 personas/m2, es decir: unas 600.000 personas en ntotal. Son los de siempre: los mismos que el año pasado, y el anterior, y los mismos que siempre votan CiU y ERC…

  Lo importante de verdad, no son las manifestaciones, sino los votos reales que haya finalmente en unas elecciones autonómincas legales. Ahí se verá la auténtica fuerza del independentismo. Hasta ahora, los votos han sido siempre los mismos: escancamiento electoral independentista. Y todo parece indicar que ese estancamiento continuará, o incluso que irán a menos. Hay que trabajar en esa dirección.

 5. piensoluegoexisto ha dit:

  Como no hagan “els castellers”… de otra manera no caben 9 personas/m2

 6. el último de la clase ha dit:

  Y digo yo…

  Los de la ANC, el R2D2 (artuditu) y todos los demás han desaprovechado la diada…

  Podrían haber puesto unos tenderetes a ambos lados de la “V” y pedir los datos fiscales a cada persona y así contribuir a la (¿futura?) Agencia Catalana de Hacienda… Tendrían por lo menos dos millones, (digo, 3…) ¿o eran 4 millones los que allí estaban convocados?.

  ¿Cuántas personas se sumarían a este proyecto?????. Lo dejo en el aire.

  Ilusos (ellos).

 7. Jofre 3691 ha dit:

  Ahora caigo en que este tío sólo contesta los comentarios en catalán. Qué os parece.

  • Noé ha dit:

   Buenas tardes Jofre 3691:

   Perdona que me de por aludido, sin serlo. No se a quién te refieres con “este tío”. Si te refieres al pobre Mites i mentides (y lo de “pobre” lo digo en plan afectuoso, pues vale mucho) y presupones que sólo responde a los comentarios en “catalán” porque es castellanófobo o algo así estas muy equivocado.

   Date una vuelta por su perfil (autor) o también por los miles de comentarios en castellano que responde cuando, en su opinión, merecen respuesta. Me consta a mí mismo.

   De otro lado toda Cataluña es bilingüe, esa realidad remontaría en el caso de la ciudadanía ilustrada por lo menos al siglo XV.

   Es cierto que hoy en día, e incluso en época de Franco, conozco casos de personas que se limitan a hablar o a responder sólo en catalán, casi siempre en la Cataluña profunda, aunque también hay casos “aislados” en otro lugares.

   Naturalmente porque son nacionalistas a ultranza y piensan que la única lengua propia de Cataluña es el catalán (“propia” relativamente porque sus orígenes están en la zona de Limoges al norte de Occitania, en Francia, de cuya habla el catalán es una forma dialectal claramente hispanizada en fonética y otras características gramaticales). El castellano es tan lengua propia de Cataluña como el catalán, mal que les pese.

   Sin embargo es su opción personal y es respetable siempre y cuando no perjudiquen a nadie. A Mites i mentides no lo puedes encuadrar en ese caso, perdona pero tu insinuación no tiene lugar y da vergüenza ajena.

   De todas formas, en cuanto al contenido de tu mensaje ¿no te parece que el catalán es muy sencillo de entender para tener tantas suspicacias por tu parte?. El conocimiento de cualquier lengua enriquece mucho y el catalán es además fácil para cualquier castellano hablante.

   Un saludo.

 8. Jofre 3691 ha dit:

  Mira uns quants articles i veuràs que aquest bon minyó no respon els comentaris en castellá (però respon TOTS els comentaris en català). Potser és casualitat, tot s’ha de dir, perquè seria totalment absurd com a criteri, però bé, ell mateix.

 9. edu ha dit:

  mitesimentides jo respecto la teva opinio pero el mes IMPORTANT DE TOT es el dret a votar ja sigui per SI o NO

  I com respecto i escolto la teva opinio crec ke s’ha de deixar explica a cadascun de nosaltres

  I repeteixo no ES UN TEMA POLITIC si no de sentiment
  Jo no vull independencia per que em pujaran la nonima o per que l’aigua sera mes economica o tindre un millor cotxe…NOOOOO

  jo per exemple estic casat amb una catalanoparlante i parlo castella molt temps al dia i no passa res per que per molt que sigui catala no tinc per que despreciar una altre llengua que per sort conec, i si marxes a viure a Alemania com van fer molts espanyols fa anys apendria alemany,el que no pot ser que molta gent ve a vuire a Catalunya i viuen gracies a Catalunya(i al seu treball es clar)pero a sobre critiquen al nostre pais,els nostres costums,les nostres feines

  AIXO NO HO PODEM PERMETRE

  Jo tinc una sensacio que no puc explicar quan veig una sardana,els castellers,la patum…..la costa brava,els segadors….i aquesta sensacio no la tinc quan veig la feria d’abril,un tablao flamenco…..tot i aixo mai ho criticare doncs es un “art”(menys el toros)

  Salutacions.

  (Perdoneu les faltes ortogracia-accents pero he escrit rapid)

 10. Noé ha dit:

  Buenos días Edu:

  Yo también respeto tu opinión, pero tengo derecho a criticarla. Yo creo que lo más importante “de todo” no es votar “si” o votar “no”. Eso es simplificar las cosas para no decir nada. Es justamente lo que interesa transmitir al nacionalismo. Victimismo, adoctrinamiento y demagogia.

  Lo más importante es vivir en una democracia parlamentaria occidental que garantice nuestros derechos políticos y eso a día de hoy se llama España, con mucha historia nacional y constitucional detrás, de la cual ha participado siempre Cataluña.

  Votar “la independencia de Cataluña” porque lo apoya un grupo de partidos del parlamento autónomo, que no tiene competencias y que sólo representa al 35% del electorado catalán, es una forma de engañar o de desviar la atención en un momento de crisis. Lo que se llama echar balones fuera. Buena parte de la sociedad catalana desde hace treinta y cinco años está adoctrinada y dirigida desde el poder a través de los “sentimientos”.

  Una independencia unilateral jamás sería aceptada a nivel nacional, ni internacional y crearía un grave conflicto interno en la propia Cataluña. Es por tanto imposible con el planteamiento actual.

  Si el Parlament de Cataluña quiere impulsar legalmente ese proceso tendrá que convencer al resto de los españoles en las Cortes. Y se debe explicar claro qué arriesgaríamos todos por conseguir la “separación de Cataluña”.

  El castellano es también la lengua propia de los catalanes, como el catalán, desde hace muchos siglos, sobre todo en el ámbito urbano y elites ilustradas. Hoy también lo és de esas mismas elites, pero también de buena parte del proletariado urbano.

  Fue la Renaixença quién, con las mejores intenciones románticas, reivindicó el catalán como lengua propia e hizo muy bien porque eso la dinamizó. Sin embargo en ningún momento se cuestionaba el castellano como lengua de todos los españoles, incluídos los catalanes.

  Luego el nacionalismo burgués amplió esas reivindicaciones al ámbito político, naturalmente porque interesaba desde un punto de vista económico, hasta que fueron culminadas con los desvaríos de Macià y Companys, que costaron mucha sangre y conflicto en Cataluña.

  Ahora pasado un siglo, después de cuarenta años de democracia y de autonomía, los nacionalistas en el poder pretenden acabar, entre otras cosas, con el castellano como lengua propia y materna del 55% de la población catalana. Eso si que es ingeniería social y desvirtuar la realidad catalana. Eso se llama odiar a Cataluña.

  España es muy plural. Se puede ser muy catalán sin gustarte la sardana. Ni si quiera tienen que sentirse patrióticos. Cada cual es libre de sentirse como quiera. Pero eso no es el “modelo de éxito” que gusta a los nacionalistas, para ser catalanes todos tienen que “sentir igual” que sientan ellos.¿Cuál es el modelo de democracia nacionalista? : “Això no ho podem permetre!”.

  Los nacionalistas son especialistas en mentiras para fomentar el odio, la ignorancia y el totalitarismo. Su principal recurso es agitar los sentimientos identitarios. Los de CiU tienen la excusa de que, durante estos últimos treinta y cinco años, ha sido para ellos una actividad muy rentable. El resto son puramente fanáticos. Por eso no conseguirán nada, pero son capaces de hacer mucho daño y, si pueden y los dejan, lo harán.

  Un saludo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s